Recensies


Wat zeggen anderen over Het Innovatieplatform?

Joris Luyendijk in NRC Next:
„(Nederland) heeft een gesloten politieke cultuur, maar vandaag gooit iemand in die vijver een steen. Het Innovatieplatform, Innoveren in het centrum van de macht’ is de saaie titel, maar het is een bijzonder boek van Frans Nauta. Met humor en zonder zichzelf te sparen beschrijft de 41-jarige ‘brave huisartsenzoon’ en bestuurskundige zijn belevenissen als boegbeeld van het prestigieuze Innovatieplatform.”

Henk Bouwmans in Binnenlands Bestuur:
„Nauta geeft tal van survivaltips om in een politieke omgeving te overleven en trekt lessen hoe je effectief kunt veranderen (…). Het Innovatieplatform is daardoor een praktisch leerboek voor project- en verandermanagement in een politieke omgeving. Door smakelijke anecdotes (…) is het ook een leuk boek.”

Marc Chavannes in NRC:
„Het Innovatieplatform van Frans Nauta (is) bij vlagen hilarisch. (…). (Het) is voor iedere bestuurskundeopleiding verplichte kost, al geeft het geen pasklaar antwoord op de schets van actieve lamlendigheid die Nauta van binnenuit aandraagt.”

Bart de Koning in HP De Tijd:
“… een buitengewoon interessant boek omdat het een zelfzaam inkijkje geeft in hoe Den Haag echt werkt. (…) Het is verplicht leesvoer voor iedereen die denkt dat egoisme, kortzichtigheid en domheid alleen bij bankiers voorkomen.”

Andries Knevel op Radio 1:
“Het boek leest met rode oortjes, ik had ze ook. Ik ben wel wat gewend, maar niet dat iemand die met bewindslieden werkt zo uit de school klapt.”

PG Kroeger in ScienceGuide:
„De hoofdstukken voorziet Nauta elke keer van soms heel praktische en vaak uitermate herkenbare conclusies en lessen voor het optimaal – of tenminste iets beter en uitnodigender – functioneren van overheid en organisaties in de civil society. En voor het eigen functioneren van mensen die daar iets constructiefs in willen bereiken. Dat Nauta in zijn meeslepende boek voor de beperkingen van een Parsifal in zo’n omgeving oog heeft gekregen –post factum- siert hem.”

© Copyright Frans Nauta - Theme by Pexeto