Innovatie platform


Het Innovatieplatform door Frans Nauta.In oktober 2008 is mijn boek over mijn werk als secretaris en lid van het Innovatieplatform uitgekomen. Begin 2010 kwam de derde druk uit, met een voorwoord van Roel in ’t Veld.

De volledige titel van het boek is:

Het Innovatieplatform; innoveren in het centrum van de macht – met survivaltips voor vernieuwers in de polder

Het is een zo getrouw mogelijk weergave van mijn ervaringen als secretaris en lid van het Innovatieplatform. De kortste samenvatting van die periode is: ‘Het was niet leuk, maar wel leerzaam.’ Dat zei Herman Wijffels bij een evaluerend gesprek, vlak nadat ik me had teruggetrokken als secretaris. Ik antwoordde toen: ‘Ik vond het vooral niet leuk, wat er leerzaam aan was weet ik nog even niet. Misschien komt dat nog?’

Om te achterhalen wat ik van mijn tijd bij het IP kon leren ben ik uiteindelijk aan het boek begonnen. Ik ben er zelfs drie keer aan begonnen. Bij de eerste poging was ik vooral boos en dat was erg vermoeiend. Dat leverde een paar onleesbare hoofdstukken op. De tweede poging leidde tot een belerende versie, over hoe het allemaal anders had gemoeten. Dat leverde al beter leesbare hoofdstukken op, maar het is erg saai om jezelf steeds gelijk te geven. Dus na een hoofdstuk of vijf hield ik het voor gezien. Bij de derde poging stelde ik de vraag centraal: Wat had ik anders kunnen doen? Dat bleek de goede vraag te zijn: het schrijven werd leuk en het leverde in een paar maanden tijd een goed leesbaar boek op.

Je kunt Het Innovatieplatform onder andere online bestellen bij managementboek.nl. Voor de tablet-bezitters is er een pdf-versie van het boek, die je via deze link kunt downloaden.

© Copyright Frans Nauta - Theme by Pexeto